Bekkenfysiotherapie, nieuw in onze praktijk!

Mijn naam is Irene Lock. In 2005 begonnen als fysiotherapeut. Vorig jaar heb ik de specialisatie bekkenfysiotherapie afgerond.

Vanaf april 2019 werkzaam als bekkenfysiotherapeut bij Fysio Wolvega.

 

Nieuw! Shockwavetherapie in onze praktijk!

Graag informeren wij u over een belangrijke vernieuwing in onze praktijk, vanaf februari 2019 wordt door ons ook shockwave therapie aangeboden.

Shockwave biedt voor u uitkomst als het gaat om chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het bestrijdt pijn vanuit spieren, pezen en gewrichtskapsel, bijvoorbeeld bij:

  • Hielspoor,
  • Tennisarm
  • Jumpers knee
  • Achillespeesontsteking
  • Inklemming pezen in de schouder.

Advertorial – Sportfysiotherapie – Return To Play!

 

Wanneer je als sporter te maken krijgt met een blessure, wil je zo snel mogelijk weer je sport kunnen hervatten, oftewel: RETURN TO PLAY!

Om dit zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te bereiken, kun je terecht bij de sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van sporters met een blessure,

Manuele therapie bij heup- of liespijn

 

Moeite met een wandeling door het dorp vanwege pijn aan uw heup of in de lies? Is ’s morgens de sokken aantrekken een pijnlijke aangelegenheid? Wellicht kunnen wij met manuele therapie iets voor u betekenen.

Het heupgewricht

In de lies bevindt zich het heupgewricht. Als het heupgewricht stijf beweegt geven mensen dan ook vaak pijn in de lies aan.

Fysiotherapie bij kinderen met schrijfproblemen

Kinderen met schrijfproblemen

Bijna 30 procent van de kinderen heeft problemen met het leren schrijven: een onleesbaar handschrift, laag schrijftempo of pijn of vermoeidheid bij het schrijven. Sommige kinderen hebben al moeite met de voorbereidende schrijfoefeningen in groep 2. Anderen kunnen hun eigen handschrift niet teruglezen, wat erg frustrerend kan zijn.

Vaak krijgt een kind met schrijfproblemen op school extra aandacht van de leerkracht of de remedial teacher.

Dry-Needling

Dry-Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat ontstaan door triggerpoints.  Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die te voelen is als een verharding. Deze verharding geeft naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand. De klachten kunnen zich uiten in:
– pijnlijke spieren

In 2018 fysiotherapie nodig? Het kan slim zijn u aanvullend te verzekeren!

Fysiotherapie in 2018

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering beperkt vergoed. Bent u ouder dan 18 jaar, heeft u geen aandoening die op de ‘lijst chronische aandoeningen’ staat en ook geen last van urine-incontinentie? Dan wordt fysiotherapie in 2018 niet vergoed vanuit de basisverzekering. Veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Fysiotherapie bij BPPD Duizeligheid

Fysiotherapie bij BPPD Duizeligheid

Wat is BPPD?

BPPD is de afkorting van Benigne Paroxysmale Positieafhankelijke Duizeligheid. ‘Benigne’ betekent
goedaardig. ‘Paroxysmaal’ betekent dat het in aanvallen optreedt. Mensen die BPPD hebben, hebben dus aanvallen van goedaardige duizeligheid bij bepaalde posities of positiewisselingen.

Wat zijn de symptomen?
– Draaiduizeligheid (de wereld draait)

Soepele gewrichten en houterig bewegen bij kinderen

Wat is hypermobiliteit of (hyperlaxiteit)

Bij hypermobiliteit heeft een kind een meer dan gemiddelde bewegingsmogelijkheid in zijn gewrichten. Dit komt heel veel voor. In Nederland bij 15-25% van de kinderen, bij jongens meer dan bij meisjes. Omdat het zoveel voorkomt wordt ook wel gezegd dat hypermobiliteit een variatie is op de normale bewegingsmogelijkheid in gewrichten.

Ontspanningstherapie bij chronische pijn

Veel mensen hebben last van chronische, langdurige pijnklachten. Dit kan nogal wat impact op het dagelijks leven hebben. Alledaagse activiteiten zoals wandelen of fietsen worden bijvoorbeeld een probleem. Normale bewegingen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld voorover buigen, lukken soms al niet eens meer.

Vaak hebben medici geen directe verklaring voor de pijnklachten. Onderzoeken in het ziekenhuis wijzen uit dat er ‘niets’ aan de hand is.

12