Specialisaties

Fysiotherapie

 Fysiotherapie houdt u in beweging

U bent de hele dag door in beweging, het ene moment wat actiever dan het andere. Pas als u lichamelijke klachten krijgt, zoals pijn in uw rug of een zere knie, merkt u hoeveel u in beweging bent. Dan is het prettig dat uw klachten zo snel mogelijk verholpen worden door een fysiotherapeut, de specialist in bewegen. Tegenwoordig hoeft u uw klachten niet meer eerst bij uw huisarts te melden, maar kunt u meteen bij ons terecht.

Manuele therapie

Manuele therapie verhelpt gewrichtsklachten

Ieder mens heeft zijn eigen lichaamsbouw, zijn eigen houding en zijn eigen manier van bewegen. Manuele therapie is een specifieke behandelwijze waarbij het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam centraal staat. Manuele therapie is geschikt voor alle klachten die met het bewegen van het lichaam te maken hebben, zoals rugklachten, nekklachten, knieklachten, maar ook hoofdpijn, artrose, whiplash of een tennisarm.

Haptonomie

Haptonomie richt zich op gevoel

Letterlijk betekent ‘haptonomie’ de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Het is een therapie waarbij aanraking centraal staat. Het doel van de haptonoom is de patiënt zich (meer) bewust te laten zijn van en beter om te gaan met het eigen lichamelijk gevoel en inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen lichamelijk gevoel en geestelijk gevoelsleven. Andere doelstellingen zijn het beter leren omgaan met pijn en het doorbreken van de vicieuze cirkel die vaak optreedt bij stress-gerelateerde pijn.

Sportfysiotherapie

B20081218_5501

Sportfysiotherapie: gericht advies en snelle hulp

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. De sportfysiotherapeut weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat de motivatie van sporters is. Sporters kunnen bij de sportfysiotherapeut terecht zonder tussenkomst van de huisarts. Ze kunnen aankloppen voor bijvoorbeeld advies over bijvoorbeeld trainingsschema’s, de optimale belasting, de aanschaf van bijvoorbeeld goede schoenen of vragen over sporten bij zwangerschap. Natuurlijk staat de sportfysiotherapeut ook klaar voor sporters met blessures. In dat geval kijkt hij of zij wat de beste behandelmethode is en hoe je snel weer op je oude niveau verder kunt sporten.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie helpt bij de ontwikkeling

De meeste kinderen gaan vanzelf rollen, kruipen, staan en lopen. Andere kinderen hebben wat extra hulp nodig om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen of om met een beperking te leren omgaan. Er zijn ook kinderen die schrijf- , bewegings- of houdingsproblemen hebben. Vaak kunnen deze kinderen met fysiotherapie goed geholpen worden

Wilt u weten in welke gevallen de kinderfysiotherapeut iets voor uw kind kan betekenen? bekijk dan onderstaande links

Meer informatie over hypermobiliteit — > klik hier

Folder over de preventie van voorkeurshouding –> klik hier (folder wordt naar uw computer gedownload)

Folder over de behandeling van voorkeurshouding –> klik hier (folder wordt naar uw computer gedownload)

Manuele lymfedrainage

Wat is Lymfoedeem?
(Lymf)oedeem is een abnormale ophoping van vocht in een lichaamsdeel. Meestal uit zich dat als een gezwollen been of een gezwollen arm. Dat gebeurt vaak na operaties, als er bijvoorbeeld lymfklieren verwijderd worden, of na bestraling bij kanker. Het kan echter ook ontstaan als gevolg van een sportblessure, een infectie en soms zelfs spontaan. Het lichaam is dan zelf niet voldoende in staat om het vocht af te voeren.

Wat is manuele lymfedrainage?
Manuele lymfedrainage is een rustige massagetechniek die helpt om het vocht af te voeren. De lymfevaten en lymfeklieren die normaal het vocht afvoeren, worden hierbij gestimuleerd. Daarnaast kan het nodig zijn om een arm of been te zwachtelen of te tapen om het effect te behouden.

Wie doet manuele lymfedrainage?
Oedeemfysiotherapeut Otto Tissink is gespecialiseerd in manuele lymfedrainage. Hij heeft al jaren ervaring met de behandeling van deze klachten. Hij besteedt naast de massage ook veel aandacht aan ademhalings- en bewegingsoefeningen, zodat u thuis ook de afname van het vocht kunt stimuleren. Wanneer u voor fysiotherapie verzekerd bent, krijgt u de lymfedrainage vergoed.

Dry Needling

DryNeedling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat ontstaan door triggerpoints.

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die te voelen is als een verharding. Deze verharding geeft naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand.
De klachten kunnen zich uiten in:
–     pijnlijke spieren
–     bewegingsbeperking en/of     stijfheid
–     verminderde spierkracht
–     hoofdpijn
–     uitstralende pijn in arm of been

DryNeedling richt zich op het deactiveren van het triggerpoint door de spier aan te prikken met een dun naaldje. Tijdens het aanprikken van de spier kan deze kort aanspannen. Dit geeft vaak een soort krampgevoel of de bekende uitstralende pijn.
Het doel van de behandeling is dat de doorbloeding van de spier toeneemt en deze zich beter gaat ontspannen.
Hierdoor zullen de klachten afnemen.
DryNeedling kan in combinatie worden gegeven met andere therapieën die we in onze praktijk aanbieden, zoals bijvoorbeeld manuele therapie.
DryNeedling valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt door de zorgverzekeraar vergoed mits u een aanvullende verzekering hebt. Het aantal behandelingen wat u vergoed krijgt hangt af van uw polis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fysiotherapeute Wietske Schraa. Zij is gespecialiseerd in DryNeedling.

Chronische aandoeningen

Voor chronische aandoeningen  als COPD, Diabetes en Obesitas  worden speciale programma’s aangeboden.

Vraag naar de mogelijkheden.

Fysiotherapie aan huis

Neem contact op over de mogelijkheden