Dry-Needling

Dry-Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op klachten van het houdings- en bewegingsapparaat ontstaan door triggerpoints.  Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die te voelen is als een verharding. Deze verharding geeft naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand. De klachten kunnen zich uiten in:
– pijnlijke spieren
– bewegingsbeperking en/of stijfheid
– verminderde spierkracht
– hoofdpijn
– uitstralende pijn in arm of been
Dry-Needling richt zich op het deactiveren van het triggerpoint door de spier aan te prikken met een dun naaldje.  Tijdens het aanprikken van de spier kan deze kort aanspannen. Dit geeft vaak een soort krampgevoel of de bekende uitstralende pijn.
Het doel van de behandeling is dat de doorbloeding van de spier toeneemt en deze zich beter gaat ontspannen. Hierdoor zullen de klachten afnemen.
Dry-Needling kan in combinatie worden gegeven met andere therapieën die we in onze praktijk aanbieden, zoals bijvoorbeeld manuele therapie.
Dry-Needling valt onder fysiotherapeutische behandeling en wordt door de zorgverzekeraar vergoed mits u een aanvullende verzekering hebt. Het aantal behandelingen wat u vergoed krijgt hangt af van uw polis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fysiotherapeut Wietske Schraa. Zij is gespecialiseerd in Dry-Needling.

Leave a Comment