Manuele therapie bij heup- of liespijn

 

Moeite met een wandeling door het dorp vanwege pijn aan uw heup of in de lies? Is ’s morgens de sokken aantrekken een pijnlijke aangelegenheid? Wellicht kunnen wij met manuele therapie iets voor u betekenen.

Het heupgewricht

In de lies bevindt zich het heupgewricht. Als het heupgewricht stijf beweegt geven mensen dan ook vaak pijn in de lies aan. Ook kan er sprake zijn van pijn aan de buitenzijde van de heup of in de lage rug.

Wat is manuele therapie?
De manueel therapeut is de specialist in het beter laten bewegen van gewrichten. Daar heeft hij speciale technieken voor. Deze kunnen dus behalve op het heupgewricht, bijvoorbeeld ook op de lage rug gericht zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat u zelf bepaalde bewegingen onbewust vermijdt, omdat ze bijvoorbeeld pijn doen. De manueeltherapeut gaat samen met u kijken wat de beste behandeling is. Vaak komen daar ook oefeningen bij.

Voor wie is manuele therapie geschikt?


Manuele therapie is voor veel mensen met heup- en/of liespijn geschikt. Zeker als er een directe relatie is met bewegen, zoals moeite met lopen of het aantrekken van de sokken. De manueel therapeut kan beoordelen in hoeverre een behandeling bij u zinvol is. Als het nodig is wordt overlegd met andere specialisten in onze praktijk, of met uw huisarts. Wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie wordt manuele therapie ook vergoed.

Leave a Comment