Sportfysiotherapie: gericht advies en snelle hulp

Wat is een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en de behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat de motivatie van sporters is.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Sporters kunnen bij de sportfysiotherapeut terecht zonder verwijzing van de huisarts. Ze kunnen aankloppen voor advies over bijvoorbeeld trainingsschema’s, de optimale belasting, de aanschaf van goede schoenen, braces of vragen over sporten bij zwangerschap. Natuurlijk staat de sportfysiotherapeut hoofdzakelijk klaar voor sporters met blessures. In dat geval kijkt hij wat de beste behandelmethode is en hoe je zo goed mogelijk weer op je oude niveau verder kunt sporten. Om blessures beter te kunnen beoordelen, wordt er soms gebruikt gemaakt van echo-onderzoek.

Wie doen sportfysiotherapie?

Bij ons in de praktijk zijn Jan Koenrades en Erwin Buitelaar gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Jan is onder andere sportfysiotherapeut van het Nederlands Korfbalteam en is jaren begeleider geweest bij korfbalhoofdklasser S.C.O. uit Oldeholtpade. Erwin is bekend vanuit sportcentrum Avanty, waar hij al jaren groepslessen verzorgt.

Leave a Comment