Voelt u zich benauwd wanneer u zich inspant? Heeft u last van hoestbuien? U zult denken dat het beter is om iedere lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Maar het omgekeerde is waar. Wist u dat het extra belangrijk is om te bewegen bij COPD? Als u minder beweegt, zult u juist eerder klachten krijgen en uw mogelijkheden steeds verder afnemen. Bewegen geeft lucht.

Wat is COPD?

Het doel van de therapie is het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl waarbij u dagelijks voldoende in beweging bent. U krijgt eerst een individuele intake en diverse testen om uw gezondheid te beoordelen. Tijdens de therapie ligt de nadruk onder andere me op het verbeteren van kracht en conditie.

Vergoeding & Verwijzing

Of deelname wordt vergoed is afhankelijk van uw verzekeringspakket bij de zorgverzekeraar en geldt voor patiënten vanaf GOLD 2. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de COPD. Het maximale aantal van 52 keer in 2020 komt uit de basisverzekering maar is afhankelijk van welke vorm van COPD je hebt. Dit betekent wel dat er eerst aanspraak wordt gedaan op het eigen risico.

Voor deelname heeft u een verwijzing van uw longarts of huisarts nodig.

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Partner van: