Terug naar home

Medical taping is een methode die wordt gebruikt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. Het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd om te gaan herstellen. Het voordeel van de tape is dat het lichaam continue wordt aangesproken of wordt ondersteund, wat een positieve invloed heeft op het herstelproces.

Wat is medical taping?

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van flexibele tape dat wordt aangebracht op gewrichten en/of spieren waar de klachten zijn.

Wanneer medical taping?

  1. Bij behandeling van blessures
  2. Ondersteuning na blessures
  3. Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  4. Houdingcorrecties of beweging correcties
  5. Klachten door overbelasting

Vergoeding & Verwijzing

Het toepassen van medical taping bij hooikoortsklachten wordt niet vergoed door de verzekering. Bij andere klachten wordt het toepassen van medical taping gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kun je de behandelingen vergoed krijgen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

U kunt zonder verwijzing van een arts of specialist een afspraak maken.

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Partner van: