Terug naar home

Binnen de praktijk hebben wij onder andere de specialisatie sportfysiotherapie. Wat maakt sportfysiotherapie anders dan reguliere fysiotherapie? Binnen sportfysiotherapie wordt veel rekening gehouden met de eisen en verwachtingen van de patiënt / sporter. Deze wil zo snel mogelijk weer kunnen sporten op zijn/haar gewenste niveau.

Wat is sportfysiotherapie?

Binnen sportfysiotherapie kun je denken aan begeleiding / behandeling gericht op: preventie, het voorkomen van blessures binnen de sport. Het behandelen van acute en sluipende blessures. En mede het helpen beslissen wanneer een sporter weer verantwoord kan gaan deelnemen in de sport, trainingen en/of wedstrijden.

We beschikken over vele mogelijkheden voor onderzoek en behandelen, denk hierbij aan het maken van een echo, shockwavebehandeling, medical taping en oefen- en trainingsmogelijkheden.

Onze praktijk is bekend met een grote diversiteit aan sporten, sportverenigingen en clubs in de regio. En begeleiden we sporters of teams binnen toernooien nationaal en internationaal.

Wanneer sportfysiotherapie?

  1. Tijdens het sporten geblesseerd bent geraakt
  2. Stabiliteitsproblemen
  3. Blessure aan spier, pees, ligament of band
  4. Letsel of overbelasting aan pezen
  5. Gewrichtsproblemen
  6. Opbouwen van kracht, mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en conditie na operatie.

Schroththerapie

Bekijk onze folder over Schroththerapie -> Klik hier.

Vergoeding & Verwijzing

Sportfysiotherapie wordt gezien als reguliere fysiotherapie. Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Weet u het niet zeker? Bekijk de polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Voor sportfysiotherapie is geen verwijzing van de arts of specialist nodig.

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Partner van: