Terug naar home

De meeste kinderen gaan vanzelf rollen, kruipen, staan en lopen. Sommige kinderen hebben daarbij wat extra hulp nodig. Zo kunnen ze zich dan toch zo goed mogelijk ontwikkelen. Andere kinderen hebben hulp nodig om goed met hun beperking om te leren gaan. Weer anderen hebben schrijf- of houdingsproblemen, of moeite met gym op school.

Met fysiotherapie kunnen deze kinderen vaak geholpen worden. Meestal wordt u doorverwezen door de huisarts, arts van het consultatiebureau of kinderarts. U kunt ook rechtstreeks, zonder verwijzing, met uw kind naar de kinderfysiotherapeut voor advies of behandeling. Bijvoorbeeld als u zich zorgen maakt omdat uw kind achterblijft bij leeftijdsgenootjes.

Wat is kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 16 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. De meeste kinderen ontwikkelen in hun motoriek vanzelf, maar sommigen hebben een ‘duwtje in de rug’ nodig.

Wanneer kinderfysiotherapie?

Baby’s

 1. Voorkeurshouding/asymmetrische ontwikkeling
 2. Achterstand in de ontwikkeling
 3. Aangeboren afwijkingen
 4. Huilbaby’s

Peuters, kleuters en oudere kinderen

 1. Achterstand in de ontwikkeling
 2. Billenschuiven
 3. ADHD/DCD
 4. Schrijfproblemen
 5. Aangeborenafwijkingen
 6. Ademhalingsproblemen (COPD)
 7. Verkeerde lichaamshouding
 8. Problemen met de verwerking van zintuigprikkels

Meer informatie?

Wilt u weten in welke gevallen de kinderfysiotherapeut iets voor uw kind kan betekenen? bekijk dan onderstaande links:

Meer informatie over hypermobiliteit —> klik hier

Folder over de preventie van voorkeurshouding –> Klik hier (folder wordt naar uw computer gedownload)

Folder over de behandeling van voorkeurshouding –> Klik hier (folder wordt naar uw computer gedownload)

Vergoeding & Verwijzing

Kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekering voor kinderen tot 18 jaar en gaat niet ten koste van het eigen risico. Voor meer informatie neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Partner van: