Terug naar home

Schroth therapie is een specifieke behandeling die wordt gebruikt bij mensen met scoliose. Bij scoliose kun je de wervelkolom moeilijker bewegen en soms beperkt dat ook de werking van de longen. Vooral op latere leeftijd kan scoliose leiden tot pijn en vermoeidheid. Scoliose gaat nooit vanzelf over. Bij opgroeiende kinderen kan het zelfs verergeren. Het is belangrijk om tijdens de groeispurt alert te zijn op houdingsafwijkingen en deze op tijd te behandelen.

Wat is Schroth therapie?

Schroth therapie is een driedimensionale oefentherapie die speciaal ontwikkeld is voor patiënten met afwijkingen aan de wervelkolom zoals scoliose, kyfose en de ziekte van Scheuermann. De therapie is erop gericht om pijn te verminderen en het verergeren van de scoliose tegen te gaan en indien mogelijk operatie (vastzetten van de wervels) te voorkomen.

Na uitgebreid onderzoek en het opstellen van een behandelplan wordt de Schröth oefentherapie opgestart. De oefeningen zijn erop gericht de houding 3-dimensionaal te (over)corrigeren. In deze houding worden specifieke spiergroepen getraind en ademhalingsoefeningen gedaan. Daarnaast worden oefeningen en adviezen gegeven voor thuis.

Deze vorm van oefentherapie is heel effectief voor mensen met houdingsafwijkingen in de rug. Niet alleen bij scoliose, maar ook bij kyfose, een kromming bovenin de rug. Onze therapeut Bianca Bakker gebruikt deze therapie bij alle patiënten met afwijkingen aan de rug, jong en oud.”

Meer informatie?

Meer informatie: www.schroth-therapeut.nl

Vergoeding & Verwijzing

Afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspakket kunt u de behandelingen vergoed krijgen. Weet u het niet zeker? Bekijk de polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.